druivenkweken en wijnmaken - domein de vier ambachten

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

druivenkweken en wijnmaken

wijn wekt de lust naar kennis

Wijngaardenierscursus

druivenkweken en wijnmaken—van druivenstek tot glas wijn

Informatie over de cursus “Wijngaardenier –druivenkweken en wijnmaken”. Deze cursus is zowel theoretisch als praktisch gericht en behandeld alle facetten van het werk van een wijngaardenier. De c
ursusdagen zijn verdeeld over het gehele seizoen. De eerste dag in februari de laatste in november zodat u tijdens alle belangrijke perioden in de wijngaard aanwezig bent.

Op de eerste cursus dag wordt bijvoorbeeld de snoei en vermeerdering van de druiven behandeld
. En u gaat ook daadwerkelijk aan de slag (snoeien, bladplukken, oogsten in onze wijngaard) want daar leer je het meeste van. Want zeg nu zelf snoeien leer je niet uit een boek dat leer je in de praktijk! Vergeet daarom niet een goede snoeischaar mee te nemen en eventueel werkhandschoenen. De praktische werkzaamheden worden zoveel mogelijk buiten op domein de vier Ambachten beoefend. Koud kan het wel zijn want de wijngaard ligt in de open lucht, houdt u daar wel rekening mee. Warm aankleden dus!
Ik hoop dat u zult besluiten deel te nemen aan deze cursus en beloof u een gezellige, leerzame en interessante cursus. Ik zie uw aanmelding graag tegemoet voor half januari. U kunt het aanmeldingsformulier opsturen, faxen of e-mailen.

Betaling van het cursusgeld dient voor 1 februari te geschieden door middel van overmaken van het bedrag (€ 275
,00) op onze bankrekening NL77 RABO 0360 527 590 ten name van Domein de Vier Ambachten te Simonshaven. U krijgt van ons per e-mail een bevestiging van deelname.

Bij voldoende belangstelling en genoeg deelnemers zal de cursus niet alleen op zaterdag maar ook op de vrijdag direct er voor gehouden worden. Dit is alleen als de groep te groot wordt! De eerste en laatste dag worden beide op de zaterdag gehouden met de gehele groep! In het geval van te weinig aanmeldingen (minder dan 10) gaat de cursus niet door. U krijgt dan per e-mail bericht van ons uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus. Eventueel al betaald cursusgeld wordt dan terug gestort op uw rekening. Hoort u niets van ons dan gaat de cursus gewoon door en bent u welkom op de eerste cursusdag.

Voor meer informatie en cursus data
en het aanmeldingsformulier of mail naar devierambachten@live.nl.

Studiereizen / Wijnboer on Tour

Ieder jaar organiseren wij een studiereis naar een wijngebied ergens in Europa. Tijdens deze 5 daagse reis worden diverse wijnbedrijven bezocht maar ook wijntoeleveringsbedrijven, zoals tractorenfabrikanten vatenmakers, gistlaboratoria, machine makers etc en meestal ook een wijnbouwproefstation, wijnbouwschool of onderzoeks instituut en bezoeken we cultureel item, een fraaie tuin, historische stad of gebouw of museum. Het zijn lowbudget reizen, verblijf is voor de meeste deelnemers op een camping of naar keuze in B&B of pension. Wij organiseren het programma, maken alle afspraken met de te bezoeken bedrijven en zoeken een camping uit. De reis er naar toe en de boeking voor de camping of andere overnachting regelt u zelf. Klik hier voor een verslag van de laatste reis. Deelnemen? geef je op via deze link.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu